21ο Μάθημα Λαϊκού Πανεπιστημίου 2017-2018

Την Τετάρτη 9 Μάιου 2018, σας καλούμε να παρακολουθήσετε το μάθημα σύμφωνα με το πρόγραμμα της Έκτης Θεματικής ενότητας: Βιωματικό Θέατρο και ψυχοθεραπεία- Αναζητώντας τον εαυτό μας-3ο Θεατρικό  Βιωματικό εργαστήριο η κα. Άννα Μαυρολέων θα αναφερθεί με θέμα  : «Η θεατρική σκηνή ως μονοπάτι αυτογνωσίας και κάθαρσης». Οι εκπαιδευόμενοι στο σύνολό τυς θα συμμετάσχουν ενεργά στο εργαστήριο με στόχο την παρουσίαση ενός μικρού θεατρικού δρωμένου.Είναι το 20ο μάθημα του Λαϊκού Πανεπιστημίου, του Ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, που συνεχίζει για 3η συνεχή χρονιά και που αποτελεί τον επιτυχημένο θεσμό του Τμήματος Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας.

 

 

 

Βιογραφικό Σημείωμα Άννας Μαυρολέων:

Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας,

Διδάκτορας Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού Θεατρολογικής κατεύθυνσης, του Παντείου Πανεπιστημίου. Επιστημονικά πεδία: Ζητήματα Πρόσληψης Αρχαίου Θεάτρου, Μεθοδολογία της Θεατρολογικής Έρευνας, Κοινωνιολογία Θεάτρου, Πολιτιστική διαχείριση Επικοινωνία και Τουριστική Αξιοποίηση. Μέλος του ΔΣ της ΑΕ Πολιτιστική Πρωτευουσα της Ευρώπης Ελευσίνα 2021.

            Εντεταλμένη διδάσκουσα (π.δ. 407 αντιστοιχία επίκουρου) στο τμ. Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου τα μαθήματα: «Ιστορία θεάτρου» και «Θεατρικό Αναλόγιο» (1992-2004 & 2008), στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Σχ. Καλών Τεχνών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου τμήματος, τα μαθήματα «Μεθοδολογία της έρευνας» (2009-2013), «Σκηνοθετικά Ρεύματα: Θεωρία & εφαρμογές» (2012), «Σκηνοθετικές Προσεγγίσεις Αρχαίου Δράματος» (2007, «Ζητήματα Πρόσληψης Αρχαίου Δράματος» (2006-2010). Έχει διδάξει στα προγράμματα «Ακαδημία Πλάτωνος» (Αισθητική ως ζητούμενο δημιουργίας) και «Κωστής Παλαμάς» (Πολιτισμός και τουριστική αξιοποίηση – Θέατρο και Επικοινωνία) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου. Διδάσκουσα στο πρόγραμμα E-learning (ΕΚΠΑ) στο πρόγραμμα «Τουριστική προβολή, επικοινωνία και δραστηριότητα: πολιτιστικά δρώμενα, φεστιβάλ, αναβιώσεις και καινοτόμες καλλιτεχνικές δράσεις» (2016-2017). Διοργανώτρια προγράμματος σπουδών & διδάσκουσα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ελευσίνας (2015-2016). Τα τελευταία 20 χρόνια εργαζόταν στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου ως υπεύθυνη της ψηφιακής βάσης του θεατρολογικού αρχείου. Μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και μέλος του συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων. Πιστοποιημένη από τον ΕΟΠΠΕΠ εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

Αρθρογραφεί στην στήλη της θεατρικής κριτικής στο περιοδικό Νέα Ευθύνη. Συγγραφέας των βιβλίων:

  • Περί Αναβίωσης, εκδ. Ι. Σιδέρης (2016)
  • Η Έρευνα στο Θέατρο-Ζητήματα Μεθοδολογίας, εκδ. Ι. Σιδέρης (2010),
  • μέλος της συγγραφικής επιστημονικής ομάδας του βιβλίου Στα ίχνη του Διονύσου – Παραστάσεις Αρχαίας Τραγωδίας στην Ελλάδα 1867-2000, εκδ. Ι. Σιδέρης, (2005).

            Το 2012 διακρίθηκε με το δεύτερο βραβείο θεατρικής γραφής μονόπρακτου στο διαγωνισμό που οργάνωσε η Θεατρική Επιχείρηση Λεμεσού (ΕΘΑΛ) στην μνήμη του μεταφραστή Κωστή Κολώτα με το έργο,  «Η ιστορία δεν μας αγάπησε. Κυριάκος» το οποίο παραστάθηκε στην σκηνή της ΕΘΑΛ τον Απρίλιο 2013. Το καλοκαίρι του 2014 παραστάθηκε στα πλαίσια του διαδημοτικού Φεστιβάλ Αττικής το έργο της «Η Υπόσχεση» (δραματουργική επεξεργασία της παραλογής Του Νεκρού αδερφού) από το θεατρικό εργαστήρι «Εν δράσει» του δήμου Ταύρου – Μοσχάτου. Το 2015 εργάστηκε ως σύμβουλος δραματουργίας στην παράσταση «Ηλέκτρα – τελευταίο αίμα» σε σκηνοθεσία Κ. Ντέλλα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

 

 

                                                                                                                  

 

 

 

Για το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α

Ο Πρόεδρος

Κ. Βασίλης Αγριμάκης

Related Posts