Δελτίο Τύπου για τη Διαδραστική Έκθεση «Του Καιρού τα Μυστικά…»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διαδραστική έκθεση «Του Καιρού τα Μυστικά…»

Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» Ελευσίνας

 

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, εγκαινιάσθηκε με επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», η  διαδραστική  και εξαιρετικά  επίκαιρη  έκθεση «Του Καιρού τα Μυστικά…», σε συνδιοργάνωση  της εταιρείας Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ  και του Εθνικού Αστεροσκοπείου  Αθηνών, σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού-Αθλητισμού-Κοινωνικής Πολιτικής- Προσχολικής Αγωγής. O σχεδιασμός και η επιμέλεια της έκθεσης ανήκουν στην Επιστημονική Ομάδα Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» του meteo.gr.

Η έκθεση «Του Καιρού τα Μυστικά…» έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με  ιδιαίτερη βαρύτητα στους μαθητές των σχολείων, καθώς αποτελεί  μία  συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο της Μετεωρολογίας, από την εξέλιξή της  ανά τους αιώνες και τα όργανα που χρησιμοποιεί σήμερα, έως την ερμηνεία των καιρικών φαινομένων και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Χωρισμένη σε τρεις θεματικές ενότητες, συνδυάζει βίντεο, προσομοιώσεις, πειράματα και διαδραστικές εφαρμογές, προσφέροντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να εμπεδώσουν τη δημιουργία και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα έντονα καιρικά φαινόμενα και τον τρόπο προστασίας από αυτά.

Αδιαμφισβήτητα, με τις  καθιερωμένες ετήσιες  εκπαιδευτικές εκθέσεις, που πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», από το 2005, με πρωτοβουλία της εταιρείας Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ και τη συνεργασία του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας, παρουσιάζονται και αναλύονται σπουδαία επιστημονικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά  ζητήματα  που επιμορφώνουν και  ευαισθητοποιούν τo κοινό και προπάντων τους νέους  της τοπικής κοινωνίας  αλλά και των γύρω περιοχών.

 

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτοικοι της Ελευσίνας και επισκέπτες. Την εκδήλωση προλόγισαν: ο κ. Γιώργος Τσουκαλάς, Δήμαρχος Ελευσίνας, ο κ. Βασίλης Αγριμάκης, Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.Π.Α., ο κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής και ο κ. Γιάννης Πανιάρας, Γενικός Διευθυντής Τομέα Ελλάδας και Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ. Ακολούθησε παρουσίαση και ξενάγηση από τους επιμελητές της έκθεσης, Δρ Ιωάννη Κωλέτση και Δρ. Ελισσάβετ Γαλανάκη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Δεκεμβρίου 2018.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 9:00 -13:00  και  18:00 – 20:00,  Σάββατο 11:00 – 16:00 και Κυριακή 11:00 – 13:00, εκτός επίσημων αργιών.  Τρίτη και Παρασκευή 18:00 – 20:00 υπάρχει ξενάγηση. Είσοδος  δωρεάν.

 

Όσοι εκπρόσωποι σχολείων επιθυμούν ξενάγηση των μαθητών τους στην έκθεση, κατά τις πρωινές ώρες, από Τρίτη  έως Παρασκευή, παρακαλούνται να καλέσουν  στα τηλέφωνα: 210-5565615, 210-5565629 210-5565618.

 

Πολιτιστικό Κέντρο «Λ. Κανελλόπουλος», Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας.

 

Σχεδιασμός – Επιστημονική Επιμέλεια: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Επιστημονική Ομάδα Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας του meteo.gr

Δρ Ιωάννης Κωλέτσης, Δρ Ελισσάβετ Γαλανάκη, Φυσικοί – Μετεωρολόγοι, Επιστημονικοί Συνεργάτες

Δρ. Βασιλική Κοτρώνη, Δρ. Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, Διευθυντές Ερευνών

Related Posts