Τεράστια προσέλευση νέων στα Τμήματα Εκμάθησης Ρωσικής Γλώσσας του Δήμου Ασπροπύργου

Κατάμεστη η Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου, το πρωί του Σαββάτου, 15 Οκτωβρίου 2016, από τους μαθητές των τμημάτων Εκμάθησης Ρωσικής Γλώσσας, για την πρώτη συνάντησή τους,  με τις Καθηγήτριες, τον εκπρόσωπο Σπουδών του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα, τον Δήμαρχο Ασπροπύργου κ. Νικόλαο Μελετίου και τους συντονιστές της πρωτοβουλίας.

Για τρίτη (3) συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο Εκμάθησης Ρωσικής Γλώσσας του Δήμου Ασπροπύργου, συνεχίζει το έργο του με απόλυτη επιτυχία, αφού ο αριθμός των μαθητών όλο και αυξάνεται. Υπενθυμίζεται ότι, όλοι οι περσινοί μαθητές του, που συμμετείχαν στις εξετάσεις, πέτυχαν την απόκτηση του σχετικού Διπλώματος, το οποίο αναγνωρίζεται από το Α.Σ.Ε.Π., μετά από τον κύκλο των μαθημάτων της περσινής σχολικής χρονιάς. Και μάλιστα, φέρει τη σφραγίδα του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, που καλωσόρισε του μαθητές της νέας σχολικής χρονιάς, εξέφρασε τη χαρά του που, και φέτος  Δημότες και μη, Νέοι και Νέες κυρίως, στηρίζουν μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, κι έκανε αίσθηση στο Πανελλήνιο.

Ο κ. Μελετίου επισήμανε ότι, ο Δήμος Ασπροπύργου, μέσα απ’ τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και πλήθος άλλων, που δημιούργησε, στέκει στην πράξη αρωγός και ουσιαστικός συμπαραστάτης των Δημοτών, σε ζητήματα μόρφωσης, γνώσεων, πολιτισμού, εθνικής και κοινωνικής αυτογνωσίας, θωρακίζοντας την κοινωνική συνοχή και ενδυναμώνοντας την κοινωνική αλληλεγγύη. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, επισήμανε ότι όλες οι δημοτικές δράσεις, κατέστησαν τον Ασπρόπυργο πόλη πρότυπο εξωστρέφειας και γόνιμων συνεργασιών με τον Ελληνισμό της Διασποράς και τις Χώρες όπου οι Έλληνες ζουν και μεγαλουργούν.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσημη Εκδήλωση για τα 72 χρόνια από τη μεγάλη Νίκη, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που θα πραγματοποιηθεί, στις 9 Μαΐου 2017, στην Πλατεία Ηρώων του Ασπρόπυργου, με ελληνορωσική συνεργασία, σε κρατικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Εκδήλωση που, -εκτός των άλλων-, τιμά στην πράξη τους αγώνες και τις θυσίες των δύο Λαών, αλλά και τη διαχρονική πορεία τους, με θεμέλιο την κοινή πίστη τους και τις κοινές αξίες του βίου τους.

Απ’ την πλευρά του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, απηύθυνε χαιρετισμό ο Εκπρόσωπός του, κ. Ρογκαλιόβ Γκεννάντι στους μαθητές,  στις τέσσερις (4) διαπρεπείς Καθηγήτριες, που θα διδάξουν τη Ρωσική Γλώσσα, κ.κ. Βερόνικα Σκόπινα, Ελένη Ιωσηφίδη, Ειρήνα Μπουρλάκα και Τατιάνα Τσαρκόβσκαγια. Ο κ. Ρογκαλιόβ, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Δήμαρχο κ. Μελετίου για τις δραστηριότητες που ενισχύουν τη φιλία και τη συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας και συμβάλλουν στη σταθερή συνεργασία, σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα του Κέντρου Εκμάθησης Ρωσικής Γλώσσας θα γίνονται κάθε Σάββατο, από τις 9 το πρωί ως τις 3 μ.μ., στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της Γκορυτσάς και στο 3ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου στην περιοχή “Γεμρναικά”.

Related Posts