Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – Κοπή Πίτας

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου θεματικού κύκλου μαθημάτων του έτους 2016-2017  «Ζητήματα Πολιτιστικής Διαχείρισης και Αρχαιολογίας», την έκδοση του βιβλίου «Έλευσις» καρπό των εργασιών των διδασκομένων του 1ου έτους 2015-2016, στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ελευσίνας ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος θεματικός κύκλος με θέμα «Γυναικείες Σπουδές».

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων αναπτύχθηκαν πλήρως θέματα που αφορούν στην γυναίκα, στον άνδρα και στις κοινωνικές εντάσεις που διαμορφώνουν το κοινωνικό περιβάλλον. Αναφερθήκαμε  σε θέματα διακρίσεων και ανισότητας,  στον ιστορικό αγώνα των γυναικών για ισοτιμία , ισονομία και  στην ιστορία του Γυναικείου Κινήματος. Με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα   τρόπο παρουσιάστηκαν και οι διακρίσεις των φύλλων  που αποτυπώνονται στην θεατρική σκηνή και κατ’ επέκταση στην κοινωνία.

Την Τετάρτη 25/1/2017 στο  στρογγυλό τραπέζι, πριν από την έναρξη του μαθήματος, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για όλα τα μέλη του Λαϊκού Πανεπιστημίου και ανταλλαγή ευχών για το 2017 .  Συμμετείχαν η κα Μιχοπούλου Άννα ερευνήτρια στο πεδίο των γυναικείων σπουδών και ο κος Σπηλιώτης Κωνσταντίνος ψυχοθεραπευτής για τις σχέσεις των δύο φύλλων στο γάμο. Την συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε  η υπεύθυνη του Λαϊκού Πανεπιστημίου κα Άννα Μαυρολέων η οποία  και αναφέρθηκε στο ρόλο των δύο φύλλων  στο θέατρο, στην τέχνη και στη ζωή.

Το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. και η πρόεδρος  εύχονται καλή συνέχεια στο Λ.Π.

Η πρόεδρος  του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Μαρία Βασιλείου

Related Posts