Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ελευσίνας: «Η (ανα)γεννηση του φανατισμού» (19ο Μάθημα)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. σας καλεί στο δέκατο ένατο μάθημα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ελευσίνας* με Θέμα: «Η (ανα)γεννηση του φανατισμού» με εισηγητή τον κ. Κώστα Σπηλιώτη. Η δέκατη ένατη κατά σειρά διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαϊου 2016 και ώρα 18.00 – 20.00 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσα Πολιτισμού (Στέκι) επί τηs οδού Παγκάλου και Κίμωνος 11 (πλησίον Ναού Αγίου Γεωργίου).

H πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

*Η είσοδοs είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους τους δημότεs στους οποίους Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α., εφόσον έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 9 από τα 11 μαθήματα.

Βιογραφικό Εισηγητή

Ο Κώστας Σπηλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Φοίτησε εξ ολοκλήρου στη Γαλλία. Πτυχιούχος οικονομίας, κοινωνιολογίας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος και διδακτορικού στις πολιτικές επιστήμες, στο Πανεπιστήμιο Paris IX–Dauphine. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του το 2007, υπό τη διεύθυνση του κ. Dominique Colas. Έχει διδάξει στο τμήμα της Νομικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Paris XIII και στο πρόγραμμα «Ακαδημία Πλάτωνος» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία, την οποία ασκεί επαγγελματικά από το 2000.

Η διδακτορική διατριβή του, με τον τίτλο Société Civile et Société de l’Information – Le mouvement de l’anti-mondialisation sur Internet, έχει εκδοθεί στο Saarbrücken της Γερμανίας το 2011, από τον εκδοτικό οίκο Éditions Universitaires Européennes. Δύο χρόνια αργότερα, εκδόθηκε στη Lille της Γαλλίας από το Atelier National de Reproduction des Thèses (Université Lille III).

Έχει συνεργαστεί με ελληνικά καθώς και με γαλλικά περιοδικά πολιτικών και κοινωνικών επιστημών, όπου έχει δημοσιεύσει κείμενα πολιτικής κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας. Ενδεικτικές δημοσιεύσεις του που εμφανίζονται στο διαδίκτυο:

  1. «Κρίση και Μελαγχολία», Χρόνος, τ. 27, http://www.chronosmag.eu/index.php/s-27.html, Ιούλιος 2015.
  2. «“Faire” de la politique sur Internet. Le cas des blogs», Le Banquet, n. 26, http://revue-lebanquet.com/article123.html, juillet-septembre 2009.
  3. «Le mouvement du logiciel libre. Activisme politique et individualisme communautaire», Le Banquet, n. 23, http://revue-lebanquet.com/article123.html, mars 2006.
  4. Διάκριση στον διαγωνισμό Οπτικής Κοινωνιολογίας (Projet: Mettre En Ligne les Sciences Sociales Aujourd’hui) που οργανώθηκε το 2004 από την École Normale Supérieure de Cachan. Συμμετοχή με το κείμενο-εικόνα Les Kiosques d’Athènes, Σεπτέμβριος 2004.

Έχει μεταφράσει άρθρα πολιτικής και κοινωνιολογικής σκέψης, κυρίως από την γαλλική και την αγγλική γλώσσα. Κυκλοφορούν, επίσης, οι μεταφράσεις του:

  1. Ζαν Μπωντριγιάρ, Η Κανονιστική Ηθική των Αντικειμένων: Λειτουργία-Σημείο και Ταξική Λογική, alloglotta, 2011, Κηφισιά.
  2. Τζόρτζιο Αγκάμπεν, «Ιδέα της Σιωπής», alloglotta, τεύχος 1, 2009.
  3. Λουίτζι Ρούσσολο, Η Τέχνη των Θορύβων – Φουτουριστικό Μανιφέστο, alloglotta, τεύχος 1, 2009.
  4. Σάμιουελ Μπέκετ, «Η απόκρημνη όχθη», alloglotta, τεύχος 1, 2009.
  5. Γκυ Ντεμπόρ, Ουρλιαχτά για τον Σαντ, alloglotta, τεύχος 1, 2009.
Related Posts