Δελτίο τύπου 5ης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ. Σ. και η πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. θέλουν να ευχαριστήσουν την Περιφέρεια Αττικής, ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Βασιλείου και τους συνεργάτες τους μια την διοργάνωση της 5ης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής με τίτλο «Παλιές και Νέες Πατρίδες», ενός σημαντικού θεσμού που ενθαρρύνει πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους της Δυτ. Αττικής να δραστηριοποιούνται και να παράγουν πολιτισμό. Συγχρόνως στηρίζει και την υποψηφιότητα της πόλης μας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021.

Η Ελευσίνα με την πολυπολιτισμική της ταυτότητα, την αγκαλιά της ανοιχτή στα καινούργιο , με δυνατό το πνεύμα στην αλληλεγγύη των λαών που βάλλονται από την δίνη ταυ πολέμου, αναζητά δια μέσου ενός σχεδίου ανάπτυξης με μοχλό ταν πολιτισμό, την αυτοβελτίωση, το ευ ζην, την μετάβαση στην ευφορία. Αναζητά να γίνει δυναμικός πόλος Πολιτισμού της Δυτικής Αττικής και να προκαλέσει ευκαιρίες που θα την αναδείξουν και Θα την προάγουν.

Στου σχεδιασμό της αυτό ανασύρει τη μνήμη της ιστορίας της , τη γνώση Τ τη σοφία και τις αξίες του παρελθόντος από τα τα πανανθρώπινα μηνύματα του μύθου της θεάς Δήμητρας της Περσεφόνης, και των Ελευσίνιων Μυστηρίων διότι έδωσαν πνευματική και πολιτιστική τροφή σε όλο τον κόσμο του τότε που συνέρρεε ,αλλά και του σήμερα. Επίσης ανασύρει μνήμες και εικόνες από τη νεώτερη βιομηχανική ιστορία της , από τα ήθη και έθιμα του λαϊκού της πολιτισμού που διατηρούν και στηρίζουν οι εθνικοτοπικοί της σύλλογοι καθώς και από τις σημερινές πολιτιστικές της δράσεις .Επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα και προτείνει ένα καλλίτερο μέλλον γι αυτήν και την Δυτική Αττική κάνοντας δυνατή την παρουσία της στη Ευρώπη.

Το τμήμα παραδοσιακών χορών του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας έκλεισε την εκδήλωση με το θέμα οι χοροί του Χθές και του Σήμερα, και παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία ένα απόσπασμα από το χορόδραμα της χορογράφου Μαρίας Βαλαβάνη «Η αρπαγή της Περσεφόνης» όπου νύμφες και ιέρειες χορεύουν προς τιμήν της θεάς Δήμητρας και εν συνεχεία αρβανίτικους χορούς.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, διοργανωτές και συμμετέχοντες.

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Μαρία Βασιλείου

Related Posts