Δελτίο τύπου ολοκλήρωσης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016 «Γίνε και συ ερευνητής του κόσμου»

      Μέσα σε γιορτινό κλίμα και με επισημότητα εορτάστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, στην Αισχύλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας η ολοκλήρωση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016 «Γίνε και συ ερευνητής του κόσμου». Το πρόγραμμα διοργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, με την υποστήριξη του  Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που είναι και ο αποκλειστικός χορηγός.

       Η βιβλιοθήκη υποδέχτηκε τα παιδιά που συμμετείχαν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας.  Στήθηκε μικρή έκθεση με τα έργα τους και ζωντάνεψαν  αναμνήσεις, σκέψεις και συναισθήματα από τις καλοκαιρινές τους δραστηριότητες.

Την εκδήλωσε κάλυψε τηλεοπτικό συνεργείο, ενώ στα παιδιά δόθηκαν αναμνηστικά και βραβεία υποτροφίας για καλλιτεχνική μαθητεία στα τμήματα του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α . Μέσα από  όλη αυτή  τη δράση, τα παιδιά καλλιέργησαν την αγάπη τους για τα βιβλία, απέκτησαν αναγνωστικές εμπειρίες , ανέπτυξαν την αισθητική τους αντίληψη και λειτούργησαν μέσα σε συνεργατικά πλαίσια μάθησης.

Οι δράσεις αυτές της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελευσίνας, με τις 674 συμμετοχές παιδιών κατά την καλοκαιρινή περίοδο,  στοχεύουν στην διαμόρφωση δυναμικής, που ωθεί στη μάθηση με την ανάγνωση και την διεύρυνση της φαντασίας τους  για την εξερεύνηση του κόσμου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές του προγράμματος, τα παιδιά που συμμετείχαν με κέφι και μεράκι, τους γονείς  και ιδιαίτερα την κα Βίκυ Παπαϊωάννου που  τα ταξίδεψε  με αγάπη και φροντίδα.  

           Οι υπηρεσίες μας θα παρέχουν κάθε υποστήριξη σε παρόμοιες δράσεις. Ευχόμαστε  καλή σχολική χρονιά, γεμάτη από κάθε είδους εξερευνήσεις.

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.   Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Μαρία   Βασιλείου

Related Posts