Έκθεση καλλιτεχνών με τίτλο  «ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ»

Home / Εκδηλώσεις / Έκθεση καλλιτεχνών με τίτλο  «ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ»

Το Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α,  στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, εγκαινιάζει, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, και ώρα 19.00,  στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», την  ομαδική εικαστική έκθεση καλλιτεχνών με τίτλο  «ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ».

Η έκθεση έχει διανύσει μία ιδιαίτερη πορεία, με αρχικό προορισμό, τον Σεπτέμβριο του 2016, τον Αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου και τον ιστορικό χώρο του Ξενία, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Στη συνέχεια, κάνει ενδιάμεση στάση και παραμένει, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2017, στο θαυμάσιο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, λόγω της μεγάλης διάδοσης της λατρείας του Ασκληπιού και μετέπειτα, του έργου του Ιπποκράτη, στη Θεσσαλία. 

Η πόλη μας, με την παράδοση, με τα σημαντικότερα μνημεία, που σφράγισαν τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, το καλλίχορον φρέαρ, το Πλουτώνειο, το ιερό Τελεστήριο, όπου λατρεύτηκε η θεϊκή δυάδα της μάνας και της κόρης και μαζί η αέναη εναλλαγή του κύκλου της ζωής,  αποτελεί τον τρίτο προορισμό. 

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες αποτυπώνουν ο καθένας με την προσωπική του ματιά τη διαδρομή του ανθρώπινου σώματος από την υγεία στην ασθένεια και από την ασθένεια στην ελπίδα της ίασης αλλά και διατυπώνουν μέσω του έργου τους τις έννοιες της σωματικής και ψυχικής υγείας, όπως αυτές διαμορφώνονται ιστορικά και κοινωνικά ανά τους αιώνες, συνοψίζοντας την ατέρμονη μάχη του ανθρώπου ενάντια στη φθαρτότητα και την ανυπαρξία.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Κώστας Ανανίδας, Άγγελος Αντωνόπουλος, Αλέξης Βερούκας, Μάριος Βουτσινάς, Γαβριήλ Παρασκευή, Γκόνου Ειρήνη, Γρηγορίου Μαρία, Γεωργία Δαμοπούλου, Δικαία Δεσποτάκη, Γιώργος Ζογγόπουλος, Σταυρούλα Καζιάλε, Τίνα Καραγεώργη, Βούλα Καραμπατζάκη, Κυριακή Κουνιάρη, Έλενα Κυρκιλή, Μαρία Κώτσου, Αφροδίτη Λιτή, Παναγιώτης Μαρίνης, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Κυριακή Μαυρογεώργη, Χαρίτων Μπεκιάρης, Παναγιώτης Μπρέντας, Δανάη Νικολαΐδη – Κωτσάκη, Βάνα Ξένου, Χριστίνα Παπαγεωργίου, Πασάντας Παναγιώτης, Δήμητρα Σιλιαλή, Ελένη Σούμη, Μ άριος Σπηλιώπουλος,Χρήστος Στεργιόπουλος, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Γιώργος Χουλιαράς

Ομαδική συμμετοχή φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ. από το εργαστήριο γυψοτεχνίας & χαλκοχυτικής του Μάρκου Γεωργιλάκη: Όλγα Βλάσση, Πηνελόπη Μερκούρη, Αντρέα Τσούροβιτς, Άννα Τζώρτζη, Αθανασία Τσάτσου, Δάφνη Φικιώρη

Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού

Διάρκεια έκθεσης έως  20 Φεβρουαρίου 2017

Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος»

1η είσοδος:  Ι. Δραγούμη 37  – Παραλία Ελευσίνας  – τηλ.: 210-5565615, 210-5544325

2η είσοδος:  Χαριλάου 48-  Παραλία Ελευσίνας 

Ώρες  λειτουργίας :  Tρίτη  έως  Παρασκευή  10:00 -13:00,  απόγευμα Τετάρτη  και   Παρασκευή  17:00 -20:00 , Σάββατο 11:00 -16:00, Kυριακή  11:00 – 13:00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες:

Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α  -κα Μαίρη Μητροπούλου, τηλ.:210-5565618 – 615,                                       e-mail: graf.prom@pakppa.gr

Related Posts